• ena.jpg
  • ivana.jpg
  • magdalena.jpg
  • marina.jpg
  • mia.jpg
  • tara.jpg
  • zdravko.jpg

Likovni natječaj

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

GALERIJA UMJETNINA GRADA SLAVONSKOG BRODA

ODJEL DJEČJEG LIKOVNOG STVARALAŠTVA

                                                                  

 POZIV ZA SUDJELOVANJE NA LIKOVNOJ IZLOŽBI "PLAVA  ZVIJEZDA" RADOVA UČENIKA ODABRANIH OSNOVNIH    ŠKOLA  REPUBLIKE HRVATSKE

 

Poštovani,

 I ove godine dostavljamo Vam ovaj dopis kao nastavak započete suradnje s Vašom školom pri realizaciji ovogodišnje likovne izložbe radova učenika odabranih osnovnih škola Republike Hrvatske pod nazivom "PLAVA ZVIJEZDA".

 Škole su odabrane temeljem višegodišnje suradnje kao i dosadašnjih Vaših odaziva, uzimajući u obzir zastupljenost škola po svim županijama Republike Hrvatske kao i po preporuci nekih od voditelja Županijskih stručnih vijeća za nastavu likovne kulture.

 Izložba je zamišljena i kao svojevrsna smotra likovnih kreativnih postignuća osnovnoškolaca

Republike Hrvatske objedinjeni dubokim štovanjem prema iznimnom književnom djelu naše slavne spisateljice Ivane Brlić Mažuranić.

 Odjel dječjeg likovnog stvaralaštva organizira ovu izložbu u suradnji sa Upravnim odjelom društvenih djelatnosti GRADA SLAVONSKOG BRODA i Upravnim odjelom za obrazovanje,šport i kulturu BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE, a u sklopu tradicionalnih dječjih svečanosti"U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić" u edukativnom povezivanju djece Hrvatske na obradi univerzalne teme života i odrastanja  rasvjetljavajući pri tom uvijek iznova sveprisutne  životne mudrosti koje su na taj način i postale misli-vodilje ovog iznimnog projekta. Mladom naraštaju nudimo izravnu komunikaciju s najvažnijim načelima spoznaje istine kojima je bila vođena Ivana Brlić Mažuranić u vrijeme pisanja svog slavnog književnog opusa.

Ovogodišnje dječje svečanosti "U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić" održat će se od 14.04.2013. do 20.04.2013., a otvorenje izložbe kao i svečana dodjela nagrada predviđeno je za ponedjeljak, 15.04.2013. u 12 sati  u likovnom salonu "Vladimir Becić"/ KUĆA OBITELJI BRLIĆ/ u Slavonskom Brodu, Trg Ivane Brlić Mažuranić 8.

Tema i nadahnuće ovogodišnje likovne izložbe su slikoviti izvadci iz romana  "ČUDNOVATE ZGODE ŠEGRTA HLAPIĆA"  IVANE BRLIĆ MAŽURANIĆ koje dostavljamo u privitku ovog dopisa kao i obrazac PRISTUPNICE inspirativne izložbe "PLAVA ZVIJEZDA". kojeg bi trebalo fotokopirati, zatim prerezati po sredini, te u priloženoj veličini formata A 5, po jedan primjerak za svaki odabrani rad, čitko ispuniti velikim tiskanim slovima te zalijepiti na sredinu poleđine onih najboljih radova za koje se učitelji odluče poslati za izložbu, a koji će ujedno  predstavljati dotičnu  školu na istoj.

Deset najboljih radova učenika bit će nagrađeno prigodnim jednakovrijednim nagradama. Kao i prethodnih godina, nagrađene radove odabrat će stručno povjerenstvo za prosudbu i vrednovanje, a koje će imenovati organizator izložbe kao stručne suradnike.

Pravo sudjelovanja na izložbi imaju učenici od 1. do 8.razreda. Predmetna nastava može se odazvati sa  najviše 7 stilski ujednačena rada po školi / istim brojem može se odazvati i razredna nastava - zbog velikog broja nižih razreda molimo da se odazove jedan , a najviše dva učitelja  po školi i to oni učitelji koji su istinski senzibilizirani za likovnost. / Molimo učitelje da sami izvrše prvotnu selekciju te da ne šalju više radova od naznačenog broja zbog ograničenja samog izložbenog prostora kao i predviđenog mjesta u katalogu. Ukoliko bude bilo kakvih nejasnoća i dvojbi, molimo kontaktirati voditeljicu ODLS GUGSB na mob.ili.tel.: 098/ 540-033 , 035/411-430 ili 035/ 448-749 /.

Radovi bi trebali biti naslikani na listovima iz standardnih mapa od  1. do 8. razreda. Molimo da se radovi ne šalju na većim formatima kako bi svi sudionici bili ravnopravni. Također, molimo da se odabrani radovi za slanje ne rolaju ili gužvaju već uredno, svi zajedno, umetnu između dva kartona te pošalju na naznačenu adresu.

 Likovni radovi trebali bi biti stilski ujednačeni radi prezentacije dotične škole kao zasebne izložbene cjeline, naslikani, nacrtani ili grafički otisnuti, slikarskim, crtačkim ili kombiniranim tehnikama po slobodnom izboru učenika odnosno njihovih učitelja kao kompetentnih stručnjaka. Zbog samog sustava nagrađivanja radovi moraju biti individualni, a nikako grupni.

Tematsko težište ovogodišnje izložbe je na priloženim izvadcima nadahnuća romana "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" Ivane Brlić Mažuranić. Učenici bi trebali pri slikanju kreativno koristiti sveukupno dosadašnje stručno umijeće likovnog izričaja, odabrati  pri tom određeni tematski prizor iz priloženih izvadaka te iste uprizoriti na način da se istovremeno obradi likovni problem koji je ranije utvrđen planom i programom za tekuću školsku godinu 2012/ 2013.

 Rok za dospijeće likovnih radova je 15.03.2013. Radovi koji pristignu iza tog datuma nećemo biti u mogućnosti uvrstiti u katalog.

Odabrane radove dostaviti poštom ili osobno s naznakom za izložbu ODLS na adresu:

 GALERIJA UMJETNINA GRADA SLAVONSKOG BRODA 

35000 SLAVONSKI BROD

ANTE STARČEVIĆA  8

 Svi pristigli radovi ostat će u fundusu ODLS GUGSB.

 Sa željom da se odazovete ovom POZIVU, srdačno Vas pozdravljamo!

VODITELJICA ODLS                                                             RAVNATELJ GUGSB

Arijela Sladonja Boras, prof.                                                  Branimir Pešut, prof.

Tražilica

Organizator

sbgrb logoGRAD SLAVONSKI BROD
www.slavonski-brod.hr

Impressum
www.usvijetubajki.org

kosjenka