Vijesti

Datum objave: 25.4.2010.

Sretno i doviđenja 2011.!

Ključ grada vraćen, "Svjet bajki Ivane Brlić-Mažuranić" 2010. zatvoren

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić : Vijesti : Sretno i doviđenja 2011.!

Vijesti : Ostali članci

Sretno i doviđenja 2011.!

Ključ grada vraćen, "Svjet bajki Ivane Brlić-Mažuranić" 2010. zatvoren

Datum: 25.4.2010.

Strip u Slavoniji i brodski strip-crtači

Bakina priča

Datum: 24.4.2010.

Snimatelji: Ivana Bubalo, Irena Bubalo, Vjenceslav Damičević, Ivana Pilipović, Antonia Škravan Montaža: Mihovil Ilakovac, Iva Rajković, Dominik Petrović, Mihael Marinac, Borna Buzatović, Luka Pajić, Florijan Mandić

Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica

Još jedna Ivanina predstava u izvedbi Dječjeg kazališta iz Slavonskog Broda

Datum: 23.4.2010.

Dana 22. travnja u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivane Brlić-Mažuranić u sklopu Svijeta bajki održana je predstava "Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica". Na glazbeno-scensku čaroliju došlo je mnoge djece iz cijele Hrvatske i bila su zadovoljna.

Ivanine večeri u "Mojsteru"

Lokal "Mojster" pripremio je nešto dosad neviđeno u našem gradu

Datum: 23.4.2010.

U "Ivanine dane" su uključeni svi. Djeca iz vrtića, osnovnoškolci, srednjoškolci pa tako i odrasli. Lokal "Mojster" pripremio je nešto dosad neviđeno u našem gradu. U ponudi imaju posebna pića s imenima iz Ivaninih bajki.

Bajka i stvarnost

Uloga fantazije u psihičkom životu djeteta

Datum: 22.4.2010.

Da bi približili svoja razmišljanja i osjećaje, sudionici su s ručno izrađenim lutkicama "odigrali" jednu od Ivaninih bajki, "Kako je Potjeh tražio istinu".

Brodski spomenar

Kako je obitelj Brlić prikupljala i čuvala naslijeđeno kulturno dobro

Datum: 22.4.2010.

Jubilarni, deseti "Brodski spomenar", u organizaciji Matice Hrvatske, ove godine u dvorani Gradske knjižnice, priredila je mr. Jasna Ažman uz pomoć svojih stalnih suradnika, dr. Marijana Balna i mr. Vesne Crnković-Nosić. Ovog puta u "Spomenaru" su se našle bilješke Ivane Brlić-Mažuranić i njezine djece koje svjedoče o zbivanjima u kući Brlićevivih, na današnjem Trgu Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu i nastojanju obitelji da očuva naslijeđeno, uz poruku da bi to kulturno dobro i danas s jednakim marom trebalo biti čuvano.

Iz kuta gledatelja

Osvrt na glazbeno-scensku čaroliju "Srce od licitara"

Datum: 22.4.2010.

Ovo mi je najbolja predstava koju sam ikad gledala! Moderna je, dinamično je uređena, izmjenjuju se razne vrste pjesama, mislim da je prilagođena svim uzrastima i da nikome nije bilo dosadno!

Kroz Tvrđavu Brod

Kroz Tvrđavu Brod

U vrijeme "Svijeta bajki..." u Tvrđavi su se pojavili likovi iz povijesti

Datum: 22.4.2010.

Kroz Tvrđavu u Slavonskom Brodu ovoga tjedna prošetala su mnogobrojna djeca ali i odrasli i to ne samo iz Slavonskog Broda, nego i iz Osijeka, Požege i mnogih drugih mjesta, a tu su ih dočekali likovi iz povijesti

Najdraži mi je

Najdraži mi je "Ribar Palunko"

Razgovor sa zamjenicom gradonačelnika Slavonskog Broda

Datum: 22.4.2010.

Zamjenica Vrbat Pejić kaže da joj se program "U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić" iz godine u godinu sve više sviđa, da svake godine bude sve bogatiji djecom i programima, a radi toga je Slavonski Brod i postao "Grad prijatelj djece".

Priča "bake" Lize

Srce od licitara

Datum: 22.4.2010.

Gradska knjižnica Slavonski Brod 20. travanja organizirala je pripovijedanje "bakine priče". "Baka" Liza Jukić je učenicima 4.d razreda OŠ "Antun Mihanović" ispričala priču "Licitarsko srce" Ivane Brlić-Mažuranić. Glavna tema priče je majčina ljubav, koja sve čini sretnima. Poslije priče svaki učenik je dobio srce napravljeno od kolaža koje su sami ukrašavali pomoću kamenčića, ogledalaca, pijeska i kolaža. Nakon što su saslušali od učenika smo doznali kako su ju doživjeli.

Suveniri "Svijeta bajki."

Gradska knjižnica i OŠ "Milan Amruš" ponudili su nešto novo

Datum: 22.4.2010.

Djelatnici Gradske knjižnice Slavonski Brod u suradnji sa učenicima OŠ "Milan Amruš" otvorili su dva štanda. Ovo je prvi put da su postavili takve štandove. Nude suvenire koji su napravljeni po Ivaninim pričama, a imaju oznake Slavonskog Broda te Gradske knjižnice. Suveniri se dobro prodaju, a najviše ih kupuju stanovnici drugih gradova.

Literarni radovi

''Poruke i pouke Ivane Brlić-Mažuranić temeljene na zakonima srca i dosezima maš

Datum: 21.4.2010.

U ponedjeljak, 19. travnja 2010. god. održale su se razne aktivnosti u "Svijetu bajki". Jedna od njih je dodjela nagrada za najbolje literarne radove učenika osnovnih škola Republike Hrvatske koja je upriličena u Velikoj dvorani Glazbene škole u Slavonskom Brodu u 10,30 sati. Došlo je puno djece no neki zbog vremenskih neprilika i udaljenosti nisu stigli. Nagrade je dodijelila dogradonačelnica grada Slavonskog Broda Ilijana Vrbat - Pejić. Pokloni su bili vrlo zanimljivi. Svaki učenik je dobio poklon i njegov profesor koji mu je bio u pratnji, a dobili su poklon i za školu. Najzanimljivija je bila igra ,,voćna salata'' koju su na pozornici igrali nagrađeni učenici, a igru je osmislila voditeljica programa, učiteljica Marija Sučević.

Otvorena izložba stripova

Otvorena izložba stripova

Objavljena i prva knjiga brodskoga stripa

Datum: 21.4.2010.

Djelatnica Gradske knjižnice, Darija Agičić, koja je vodila akciju "Stripoškolci" rekla je nekoliko riječi o tijeku akcije, te iznijela svoje zahvale. Dogradonačelnica Ilijana Vrbat Pejić opisala je ideju o stripu i rekla kako se svake godine na danima Ivane Brlić Mažuranić nađe nešto novo, a ove godine je to strip u Gradskoj knjižnici. Riječ je predala Ivanu Stipiću, ravnatelju Gradske knjižnice koji je rekao nekoliko riječi istaknuvši kako je cijeli projekt Gradska knjižnica zaokružila objavljivanjem knjige u kojoj su se našli stripovi nastali u ovoj akciji

Dodjela nagrada za najbolje literarne radove

Uz odličan program u Glazbenoj školi

Datum: 20.4.2010.

Nagrađeni su : Filip Mihoković iz Pitomače, Nika Nikolac iz Rijeke, Eva Zeba iz Oriovca, Mihaela Bujan iz Bjelovara, Krešimir Petrić iz Slavonskog Šamca, Mia Samardžija iz Slavonskog Broda, Tena Stanić iz Slavonskog Broda, Ema Tretinjak iz Ludbrega te Lana Vlahović Samobora

Dorica u potrazi za srcem od licitara

Dodijeljene nagrade za najbolje likovne radove i otvorena izložba pristiglih ura

Datum: 20.4.2010.

Na natječaju, a potom i izložbi na temu "Dorica u potrazi za srcem od licitara" sudjelovala su djeca iz 18 županija tj. 55 osnovnih škola sa 550 radova, a deset najboljih je nagrađeno

Glazbeno-scenska čarolija

Glazbeno-scenska čarolija "Srce od licitara"

U "Svijetu bajki" premijerno izvedeno još jedno Ivanino djelo

Datum: 20.4.2010.

"Srce od licitara" je nešto manje poznata, ali ništa manje vrijedna Ivanina priča. S njom su se kroz ovu glazbeno-scensku čaroliju koja je premijerno izvedena 19. travnja 2010. godine imali priliku upoznati mali, ali i oni nešto stariji Brođani. Iako u novom ruhu i s nekim novim elementima, priča je zadržala svoj pravi smisao.

Sve i svašta na brodskom Korzu

Sve i svašta na brodskom Korzu

Na otvorenju Ivaninog tjedna - nedjelja, 18. travnja 2010.Jednom riječju bilo je

Datum: 20.4.2010.

Jednom riječju bilo je čarobno, a kako bi drukčije bilo na otvorenju Ivaninog tjedna, tjedna djece, tjedna bajki. Ove godine predstava je bila mješavina mnogih Ivaninih djela s dijelovima modernog prikaza

Otvaranje svečanosti

Otvaranje svečanosti

Uz glazbeno-scensku čaroliju "Čarolija Šume Striborove"

Datum: 19.4.2010.

Dječje svečanosti "U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić" 2010. počele su 18. travnja u Slavonskom Brodu. Ta svečanost, tjedan u kojem vlada radost i mašta, održava se svake godine, već tri desetljeća zaredom, povodom rođendana Ivane Brlić-Mažuranić, autorice mnogih bajki, priča i pjesama te, nekoć, i građanke Slavonskog Broda. Otvorenje je obilježeno dječjom predstavom "Čarolija Šume Striborove" na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić koja je započela u 17 sati. Predstavu je pratila mnogobrojna publika, među kojom je bilo najviše uzbuđene i vesele djece te njihovih roditelja, ali i fotografa, snimatelja, novinara.

Novo na stranicama

Novo na stranicama "Svijeta bajki..."

Projekt "In the World of Fairy Tales of Ivana Brlic Mazuranic"

Datum: 18.4.2010.

Novina službene internetske stranice "U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić" međunarodni je projekt "In the World of Fairy Tales of Ivana Brlic Mazuranic", kojeg provode učenici OŠ "Ivan Goran Kovačić" i njihova voditeljica Rozalija Baričević

Dobrodošli u "Svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić" 2010.!

Slavonski Brod, od 18. do24. travnja

Datum: 15.4.2010.

Dječje svečanosti "U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić" započet će i ove godine na Ivanin rođendan, 18. travnja, kada će nas na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić Kazališna radionica povesti u "Čaroliju Šume Striborove". S nestrpljenjem očekujemo novu glazbeno-scensku čaroliju naše Kazališne radionice, "Srce od licitara" koje ćemo u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivane Brlić-Mažuranić premijerno vidjeti 19. travnja, a potom do petka svakoga dana u dvije izvedbe.

Nova glazbeno-scenska čarolija

Srce od licitara

Datum: 15.4.2010.

"Srce od licitara" premijerno ćemo vidjeti u ponedjeljak, 19. travnja u 18 sati na pozornici Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić-Mažuranić, u čijoj je produkciji i nastala. Tijekom Dječjih svečanosti "U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić" glazbeno-scenska čarolija "Srce od licitara" izvodit će se u utorak, srijedu, četvrtak i petak u 9,30 i 11 sati.