Video sadržaj

Doviđenja u 2007!

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić : Doviđenja u 2007!
Danas je svečano obilježen Dan Osnovne škole "Ivana Brlić-Mažuranić" u Slavonskom Brodu. Na kraju, vraćanjem ključeva grada gradonačelniku Slavonskog Broda završila je petodnevna manifestacija "U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić 2006" s porukom - Doviđenja 2007!

Paintball turnir u Tvrđavi Brod

27.04.2006 Video prilozi

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić : Paintball turnir u Tvrđavi Brod
Paint-ball turnir je organiziran u srijedu 26.4. u Tvrđavi Brod, kao još jedno atraktivno zbivanje u programima "Svijeta bajki", a priređen je pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Slavonskog Broda.

Razgovor sa g.Vukom Milčićem

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić : Razgovor sa g.Vukom Milčićem
Ugodno je bilo popričati s gospodinom Vukom, živućim unukom naše Ivane. Njegovo sjećanje na baku i provedenu mladost ovdje u Brodu možete vidjeti u kratkom video izvještaju. Pitanja su postavljali novinari radio radionice, a snimatelji video priloga su bili Stjepan Orešković i Matej Horvat iz video radionice.

Izložba Hrvatskog filatelističkog društva

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić : Izložba  Hrvatskog filatelističkog društva
90. izložba Hrvatskog filatelističkog društva je otvorena još u nedjelju 23. travnja u Društvu Naša djeca, Mesićeva 1. Teme izložbe su "Brodski zavičajnici", "Popularni likovi iz crtanih filmova" i "Dinosauri na filatelističkim markama".

Pucanj iz topa u Tvrđavi Brod

26.04.2006 Video prilozi

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić : Pucanj iz topa u Tvrđavi Brod
Turistička zajednica grada Slavonskg Broda za sve turističke goste tijekom manfestacije Svijeta bajki priredila je "Live history" program. Program se sastoji u živom prikazu života vojnika u tvrđavi tijekom 17. stoljeća. U ovom prilogu je snimak pucanja iz topa.

Svijet bajki u otvorenim vrtićima - pričaonica o Ivani

25.04.2006 Video prilozi

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić : Svijet bajki u otvorenim vrtićima - pričaonica o Ivani
Reporteri video radionice posjetili su i vrtić Trnoružica gdje su snimili mališane koji su nakon slušanja priče "Šuma Striborova" pričali o Ivani i crtali likove iz bajke onako kako su je oni doživjeli.

Blogerski rap - glazbene upute za pisanje bloga

26.04.2006 Video prilozi

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić : Blogerski rap - glazbene upute za pisanje bloga
Učenici Osnovne škole "Vladimir Nazor", male područne škole Klakar, klinci od 1 do 4 razreda, na BLOG radionici predstavili su (otplesali i otpjevali) sudionicima svoje originalne upute (manual) za izradu bloga u vidu rapa Bloger može biti svak' al' to nije pos'o lak. Pogledajte video o tome :)

Otvorenje izložbe Od slikovnjaka do Vragobe

25.04.2006 Video prilozi

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić : Otvorenje izložbe Od slikovnjaka do Vragobe
Video reportaža sa izložbe "Od slikovnjaka do Vragobe: Hrvatske slikovnice do 1945." u Muzeju Brodskog Posavlja Slavonski Brod. Organizatori izložbe su Hrvatski školski muzej Zagreb i Muzej Brodskog Posavlja Slavonski Brod.

Projekcija crtanih filmova

25.04.2006 Video prilozi

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić : Projekcija crtanih filmova
U radničkom domu održana je projekcije crtanih filmova iz multimedijalnog međunarodnog projekta "Priče iz davnine": "Jagor", "Neva", "Šuma Striborova", "Kako je Potjeh tražio istinu". Ovdje je video reportaža o tome.

Razgovor ugodni sa književnicom Sanjom Pilić

24.04.2006 Video prilozi

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić : Razgovor ugodni sa književnicom Sanjom Pilić
Video snimak razgovora s književnicom Sanjom Pilić na današnjoj izložbi. Pitali smo ju kako joj se sviđa izložba i što misli o Ivani i Svijetu Bajki. Pričala nam je kako je u našim godinama čitala Ivanine knjige a najdraži likovi su joj bili Hlapić i Gita i da će uvijek doći u Brod kada ju pozovemo.

Razgovor sa gradonačelnikom Slavonskog Broda

24.04.2006 Video prilozi

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić : Razgovor sa gradonačelnikom Slavonskog Broda
Reporteri video radionice dobili su intervju od gradonačelnika Slavonskog Broda o Svijetu Bajki. Pitali smo ga što misli o ovoj manifestaciji. Pogledajte i poslušajte što nam je rekao.

Video prilog sa otvaranja likovne radionice

24.04.2006 Video prilozi

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić : Video prilog sa otvaranja likovne radionice
Pogledajte ovaj video prilog sa današnje izložbe i likovne radionice. Proglašeni su pobjednici koji su dobili i nagrade a radovi će se moći vidjeti do 28. travnja. Svratite u Salon Becić koji je u Ivaninoj kući na trgu i pogledajte...

23. travnja Otvaranje Svijeta bajki 2006

23.04.2006 Video prilozi

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić : 23. travnja Otvaranje Svijeta bajki 2006
Manifestacija 'U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić 2006' otvorena je predstavom na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić. Gradonačelnik je predao ključ grada (napravljen od čokolade) djeci i tako će Slavonski Brod cijeli tjedan živjeti u svijetu bajki velike dječje spisateljice.

Korzo 2005

14.04.2006 Video prilozi

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić : Korzo 2005
Brodsko Korzo, jedan od najljepših trgova našeg grada.

Video zapis sa otvorenja 2005

19.04.2006 Video prilozi

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić : Video zapis sa otvorenja 2005
Kazališna radionica Svijeta bajki okuplja najviše polaznika i dio je programa otvaranja ove manifestacije. U Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić-Mažuranić predstavom "Djeca su živi snovi svijeta" počeo je Svijet bajki 2005.

Vuk Milčić - unuk Ivane Brlić - Mažuranić

14.04.2006 Video prilozi

U ovom kratkom video reportu je razgovor s unukom Ivane Brlić-Mažuranić.